Na zdrowie !!

Sól, soda oczyszczona, woda utleniona – poradniki dla zdrowia

Obowiązkowe książki w każdym domu
Sól, soda oczyszczona, woda utleniona – poradniki dla zdrowia

Sól – Lecznicze właściwości

„Sól to najpopularniejsza przyprawa na świecie, stosowana przez ludzi od tysięcy lat. W każdym domu zajmuje honorowe miejsce, ponieważ jest niezbędna do funkcjonowania naszego organizmu.”

W ostatnich latach pojawiło się wiele kontrowersyjnych opinii o soli. Autor prezentuje zasady jej stosowania w codziennej diety i tym samym rozwiewa wszelkie obawy. Proponuje wiele terapii z wykorzystaniem rożnego rodzaju soli, które są pomocne w odzyskiwaniu pełni zdrowia. W książce znajdziesz przepisy oparte na nowoczesnych technikach terapeutycznych medycyny konwencjonalnej. Bez problem sam zdołasz je zastosować i pozbyć się dokuczliwych dolegliwości bez potrzeby zażywania tabletek obciążających wątrobę. Poznasz sposoby na złagodzenie astmy, chorób płuc, oskrzeli, zatok, gardła oraz krtani. Uwolnisz się także od alergii, chorób skórnych, stanów przemęczenia i wielu innych schodzeń.”

Soda oczyszczona na straży zdrowia

„W nowej książce profesora mowa o uzdrawiających właściwościach zwykłej sody spożywczej, które wcale nie są takie nieznaczne, jak może się wydawać na pierwszy rzut oka. Powołując się na doświadczenia naukowców i badaczy, którzy powszechnie stosują sodę oczyszczoną w swojej praktyce, a także konfrontując się ze swoją metodą uzdrawiania organizmu, autor znów wskazuje, że do utrzymania zdrowia i do walki z chorobami często nie są potrzebne drogie lekarstwa, lecz stare sprawdzone środki i dążenie do życia w zgodzie z prawami Przyrody. Książka przeznaczona jest dla szerokiego kręgu Czytelników.”

Woda utleniona na straży zdrowia

„Autor wprowadza nas w arkana zupełnie nowego tematu – chodzi o zastosowania wewnętrzne H2O2. Książka zawiera mnóstwo informacji o tym, jak w praktyce stosować nadtlenek wodoru. Podaje optymalnie dawkowanie, zawiera relacje o odczuciach pacjentów i wyniki kuracji.

Wyjaśnia również rolę H2O2, którego produkcja (odbywająca się w organizmie z udziałem wyspecjalizowanych komórek układu odpornościowego) jest jednym z mechanizmów usuwania patologicznej mikroflory – grzybów, bakterii i wirusów.

Oprócz tego przystępnie i fachowo omawia związane z gospodarką tlenową mechanizmy fizjologiczne organizmu, wysoce negatywne skutki niedotlenienia tkanek i odwodnienia, rolę soli kuchennej, a także destrukcyjne działanie wolnych rodników.”


Więcej …

SYSINFO-Facebook

SYSTEMY INFORMATYCZNE DARIUSZ SIUTA
Wizytówka w GOOGLE